четвъртък, 2 юни 2011 г.

Битката за София


Въпреки  обществената  нагласа  за подкрепа на ГЕРБ през 2007г.  ДСБ успя да спечели кметските места в два от централните столични района Средец  и Лозенец. Днес,  след две години на ГЕРБ във властта, всеки мислещ  човек е наясно, че сладките приказки и популизмът, примесени с демонстрация на здравата ръка и безкрайни медийни изяви  са основната дейност на  управляващите.

Шансът за изборна победа на  кандидатите за президент и кмет от Синята коалиция, които ще бъдат издигнати от коалиционните партньори след вътрешните избори на 12 юни е реален и определено не се харесва на много политически играчи.   

Вероятно тази  е причината броени дни преди  вота, новосформираната формация „Общност на демократичните сили“ (ОДС),  да издигне Стефан Софиянски за свой кандидат за кмет на София . „Старите муцуни”, както бившият градоначалник  шеговито се изразява, настояват техните кандидати за президент, /какъвто още не са издигнали/, и за кмет на София да бъдат включени в първичния вот на „Синята коалиция”.
 Номерът е доста изтъркан. Десните избиратели не са забравили роенето на СДС-тата, постепенната загуба на доверие в силите на десницата , породени най-вече от  безумното боричкане и ритане по кокалчетата между техните избраници, уж съмишленици.”.

ОДС кандидатът, като енергичен човек не губи време и  влиза тутакси в тв диспут в сутрешния блок на BTV с кандидата на ДСБ инж. Прошков. За кой ли работи Софиянски? За десните или за ГЕРБ? Всъщност, позицията му е пределно ясна . Нали  самият той определя управляващата партия за дясна, захапвайки за пореден път опонента си в студиото на BTV. 

Високомерният, менторски, даже пренебрежителен тон на Софиянски не може да обърка столичани. С профанизми като „помогнете на този човек да не говори толкова много”„стига мрънка”, със загубата на добрия тон и стремежа си да отнеме думата на конкурента си, новият кандидат за столичния кметски пост показва, че няма намерение да води позитивна кампания  за възраждането на десницата. А под картината върви манипулативният надпис „Бивши съратници в битката за София” !. Какви съратници биха могли  да бъдат 36 годишният кмет на район Лозенец и кандидат на ДСБ за кмет на София, инж. Прошко Прошков  и  59 годишният, разпродал София бивш градоначалник Софиянски,  който оправдава грешките на управлението си с извинението, че такова било времето? Всъщност,  десните отдавна не припознават и него, и Вълка, и Валяка  и цялата корумипирана компания Новото поколение осъзнава  грешките на  „Старите муцуни” и не желае да има нищо общо с тях.

Неизменната  усмивка на бившия столичен кмет се е превърнала в гримаса , която отвращава. Софиянски не пропуска  ехидно да намеси и личността на  Иван Костов, въпреки че още в началото на предаването, заявява че няма лоши чувства към  председателя на ДСБ. Тъй като във фокуса на днешния ден са предварителните избори между кандидатите на Синята коалиция, нямах намерение да споменавам този факт. От друга страна, сам по себе си той е достатъчно доказателство за „добронамереността” на Софиянски и „желанието” му да работи със Синята коалиция по време на предизборната кампания.Работете, бе, стига сте ровили, той и Бойко ровеше,” призова накрая той. Е, защо да се рови наистина. Колко по-добре би било далаверите по време на неговото кметуване да останат в прашасалите папки и отново да гласуваме за Софиянски. Да ама не , както казва Петко Бочаров. 

Много ми се искаше да се въздържа от пиперливи думи. Но тази сутрин наистина се ядосах. Макар, че не си струва. Явно, този човек Софиянски ще създаде доста проблеми на „приятелите” си от Синята Коалиция. Нека да не му обръщаме внимание и да си свършим работата . Посланията на кмета Прошков са близки на столичани.  Той е изпълнен с енергия и ентусиазъм, говори разбираемо, не обещава невъзможни неща  Печели доверие, а вярата му в успеха е заразителна. Да си призная, заразих се и аз. Да му пожелаем успех на 12 юни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар